Informatie

Wie zijn wij?

De United Cheers Cheerleaders (UCC) zijn sinds het jaar 2000 een begrip in Nederland en sinds 2002 een begrip bij de eredivisie-voetbalclub ADO Den Haag. Met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel in september 2003 zijn we sindsdien officieel een vereniging en inmiddels niet meer weg te denken binnen de Cheerleading wereld in Nederland.

UCC richt zich op wedstrijden (zowel nationaal als internationaal) en optredens door het hele land. Meiden vanaf 6 jaar kunnen zich bij ons aanmelden. Op dit moment zijn er 3 teams binnen de vereniging:

United Cheers Panthers: 6 - 11 jaar
United Cheers Jaguars: 11 - 16 jaar
United Cheers Cheerleaders: 16+

Even voorstellen...

UCC staat onder leiding van het volgende bestuur:

Voorzitter: Kim Barendregt
Secretaris: Mandy Osenga
Penningmeester: Jill Ploeg

De teams worden begeleid door de volgende coaches:

Kim Barendregt - head coach/ coach seniors
Jill Ploeg - assistent coach seniors
Mandy Osenga - coach Jaguars
Elise Verboon - coach Jaguars en Panthers
Alecia Rietbroek - coach Panthers

Al onze bestuursleden en coaches zijn zelf al jarenlang cheerleader geweest bij UCC, of geweest. Wij werken dus allemaal uit hart voor de vereniging en hebben meer dan 10 jaar ervaring in de cheersport. Bovendien beschikken al onze coaches over het  Cheerleading coaching certificaat level 1 of 2.

Wat doen wij?

Sinds 2011 doen de United Cheers Cheerleaders mee aan nationale en internationale competities. Met deelname aan het Europees Kampioenschap Cheerdance in Praag en een tweede plek op het Nederlands Kampioenschap hebben wij dat jaar bewezen tot de top van Nederland te horen.

In 2012 is het team van UCC zich naast Cheerdance, ook gaan ontwikkelen op het gebied van Cheerleading. 2012 was voor ons dan ook het jaar waarin wij een ontzettende groei hebben doorgemaakt. Tweede op het Europees Kampioenschap in Amsterdam en Nederlands Kampioen in de categorie Cheerleading All girl Elite. Dit succes werd in 2013 voortgezet, met deelname aan het Wereldkampioenschap in Orlando en een derde plaats op het Europese Kampioenschap in Glasgow. Ook in de jaren daarna hebben wij de nodige prestaties achter onze naam mogen zetten, met prijzen op diverse grote toernooien zoals The Spring Open in Parijs en Europese Kampioenschappen. Daarnaast zijn wij inmiddels al drievoudig Nederlands Kampioen.

We blijven onszelf verder ontwikkelen en het is onze ambitie om steeds beter te worden zowel in Cheerdance als in Cheerleading. Hierin onderscheiden wij onszelf door altijd synchroon en strak te zijn. Ons team is zeer gedreven. Onder leiding van coach Kim Barandregt gaan wij altijd voor de beste prestaties.

Behalve het deelnemen aan kampioenschappen, zijn wij te boeken voor diverse soorten optredens en we verzorgen workshops. Wij maken van elk evenement een groot feest!

Ook cheerleader worden?
Klik hier voor meer informatie