Nederlands Kampioenschap 2018

Nederlands Kampioenschap 2018

Op 22 April 2018 hebben wij deelgenomen aan het NK Cheerleading van de AFBN. Wij van de Jaguars deden mee aan de categorie Junior Groupstunt en Junior All Girl en in beide categorieën zijn we Nederlands Kampioen geworden, hier zijn we heel trots op!

Zelf had ik dit niet verwacht, ik vond het vooral heel leuk omdat het team het geweldig heeft gedaan. Iedereen was een beetje zenuwachtig (ook al geven we dat niet toe) vooral toen we met de warming-up moesten beginnen. Dit omdat we hier oog in oog kwamen te staan met onze tegenstanders, die ook erg goed waren. Bij de Groupstunt wilden we echt laten zien wat we konden. Hier hebben we namelijk heel hard voor getraind, het zou voor ons de eerste keer zijn dat we meededen in de categorie Groupstunt en de eerste keer wilden we knallen!

Met het Junior Allgirl team hebben we ook heel hard geoefend. De tegenstanders hadden meer stunt groepjes en hogere stunts dan wij en hiervan waren we erg onder de indruk, maar uiteindelijk toen we de wedstrijdmat opgingen waren we super goed bezig. Totdat de muziek uitviel en we het einde van onze dans niet konden doen...
Gelukkig mochten we opnieuw en rockten we de dans!

Met de prijsuitreiking is er vooral veel gehuild, maar dit waren tranen van geluk. Toen de categorie Groupstunt werd omgeroepen zaten we in spanning te wachten. In eerste instantie werd er omgeroepen dat we 2e waren, maar er was een fout gemaakt en er werd ons vriendelijk verzocht om weer te gaan zitten. Hierna werd de tegenstander naar voren gehaald om de beker van de 2e plaats te komen halen. We konden het niet geloven, we waren dus 1e en Nederlands Kampioen!

Hierna heeft United Cheers Cheerleaders de 1e plek behaald met Cheerdance en de United Cheers Panthers de 1e plek met de mini All Girl categorie. Toen kregen we All Girl junioren, onze andere categorie. We zaten hand in hand af te wachten en toen we 1e werden zag je allemaal verschillende emoties bij de meiden van de Jaguars. Ik was vooral heel erg blij en super trots op het team! Als kers op de taart haalden de meiden van United Cheers Cheerleaders Senioren ook nog is de 1e plaats met de Cheerleading categorie. Dit betekende dus dat ALLE teams Nederlands Kampioen waren! De vereniging United Cheers heeft nu dus 5 mooie gouden bekers erbij!

Geschreven door: Samantha

Terug naar overzicht