Wat is cheerleading?

De categorie Cheerleading draait voornamelijk om de stunts, tumbling en sprongen. Dans maakt slechts een klein onderdeel van de routine uit. De stunts worden uitgevoerd door minimaal twee stuntsgroepjes.

De stuntgroepen

De stunts worden uitgevoerd door minimaal twee stuntsgroepjes, die bestaan uit de volgende personen:
– Flyer: degene die omhoog getild wordt
– Bases: de twee meiden die de flyer omhoog tillen
– Backspot: degene die achter de stunt meehelpt

En optioneel:
– Frontspot: degene die voor de stunt meehelpt, niet altijd nodig

Onze cheerleaders

Het showteam van United Cheers komt uit in de categorie Cheerleading All Girl Level 5. Dit betekent dat wij een team zijn van alleen meiden. Level 5 is het één na hoogste niveau in de cheerleading wereld, alleen level 6 is hoger.

De United Cheers Jaguars komen uit in de categorie Junior Cheer All Female. Dit betekent dat wij een team zijn van alleen meiden.

Spectaculaire elementen

In een Cheerleading routine bouwen wij menselijke piramides, springen flickflacken en salto’s, maken overslagen en we gooien de flyers hoog in de lucht. Cheerleading vergt veel kracht en concentratie, maar wij zien het als het een echte uitdaging om steeds moeilijkere stunts te doen. Het geeft altijd een geweldig gevoel als een nieuwe stunt eenmaal lukt!

Ben je hierdoor enthousiast geworden en denk je dat jij ons stuntteam kan versterken? Neem contact op voor een proefles.